in4fuels, jouw informatiebron voor vloeibare brandstoffen

Efficiënter en duurzamer verwarmen

Handige tools maken het je makkelijk

Onze tools helpen je op weg om onder meer (bio)brandstof aan de beste prijs te bestellen, om een expert in je buurt te vinden en om de wetgeving rond mazout en e-fuels correct toe te passen.

Ontdek alle tools

Altijd mee in veranderende tijden

Op onze blog geven we informatie, advies en inspiratie om efficiënter en duurzamer te verwarmen met vloeibare brandstoffen. Ontdek hier meer over de wetgeving, pilootprojecten, tips om te besparen en meer.

Lees onze blog

Zij verwarmen al met koolstofarme vloeibare brandstoffen

“Het comfort is net hetzelfde, terwijl onze verwarmingsinstallatie nu veel minder CO2 uitstoot. Dat voordeel voor het milieu is bijzonder belangrijk voor mij.”

“Ik draag graag mijn steentje bij voor het milieu. Door te verwarmen met R33 is de CO2-uitstoot gedaald met 30 procent.”

“Mijn verbruik is gelijk gebleven nu ik voor 20% op HVO verwarm. En daarvoor moesten we onze lagetemperatuurketel uit 1996 niet eens aanpassen.”

“Voor mij is het duidelijk: B20 (20% FAME en 80% stookolie) is een ‘drop-in’-product. We kunnen het zonder problemen gebruiken in onze bestaande verwarmingsketel.”

Als de klant dat wenst, is het perfect mogelijk om in de toekomst de energiebronnen te kiezen in functie van de kosten. Het systeem is heel flexibel

Bij sommige van mijn klanten daalde het verbruik met 50% nadat ze hun ketel hadden vervangen.

De woning is niet aangesloten op het aardgasnet. Daarom kwamen er twee opties in beeld: stookolie en een warmtepomp. Uiteindelijk koos de eigenaar voor een combinatie van beide.

Hier is het dak op het zuidwesten gericht (53,5°), met een gunstige helling (45°). Bovendien staan er in de onmiddellijke omgeving geen andere gebouwen of bomen die voor schaduw kunnen zorgen. Thermische zonnepanelen plaatsen was dus perfect mogelijk.

80% van onze klanten kiest voor een bovengrondse tank. Die kan je perfect in de tuin of tegen een gevelmuur plaatsen.

"De meeste eigenaars die hun ondergrondse tank preventief vervangen kiezen voor een bovengrondse tank. Hier was dat anders."