Via in4fuels vind je een netwerk van verwarmingsexperten: de expert4fuels. Deze betrouwbare technici houden je mazoutinstallatie in topvorm. Ze staan onder meer in voor controle en onderhoud. Onze technisch adviseur Guido Saenen vertelt meer. 

Wat is een expert4fuels?

Een expert4fuels is een expert in verwarming op vloeibare brandstof – mazout of een koolstofarme variant. Elke technicus die zich aansluit bij het in4fuels-netwerk, moet aan enkele criteria voldoen.  Guido: “We verwachten bijvoorbeeld van onze experten dat ze de nodige opleidingen hebben gevolgd en zich blijven bijscholen. Op die manier kunnen ze jou optimaal helpen. De term ‘expert4fuels’ is meteen ook jouw kwaliteitslabel.”

“Elke technicus heeft ook een specialisatie: de ketel of de tank. En sommige experten zijn in beide werelden thuis. Zo weet je dat je bij de juiste persoon, met de juiste technische kennis, terechtkomt!” Via onze adressengids vind je de gewenste technicus in je buurt.

Controle en onderhoud tot buitengebruikstelling

Een expert4fuels steekt graag de handen uit de mouwen voor de controle, onderhoud en eventuele vervanging of buitengebruikstelling van je stookolie-installatie. “Elk gewest heeft regels over de opslag, controle en het onderhoud van je verwarmingssysteem, om te zorgen dat je installatie veilig en efficiënt blijft werken. Een expert4fuels is op de hoogte van de wetgeving en mee met de laatste innovaties”, verduidelijkt Guido. 

Gebruik je je mazoutverwarming niet meer? Dan moet je in Vlaanderen een erkende technicus inschakelen voor de buitengebruikstelling van de opslagtank. Die kijkt dan of je de tank het best verwijdert of opvult. Zo ben je zeker dat alles correct verloopt en dat je achteraf alle nodige documenten ontvangt.

Woon je in het Waalse of Brusselse gewest, dan gelden er andere specifieke regels voor de buitengebruikstelling van je tank.

Advies over je mazoutverwarming

Wil je hybride te verwarmen? Benieuwd hoe je meer haalt uit je installatie? Op onze website vind je heel wat tips en inspiratie om duurzamer en zuiniger te verwarmen. Maar soms wil je natuurlijk advies op maat, van iemand die jouw installatie door en door kent. Er staat altijd een expert4fuels klaar met advies.

Deze berichten zijn misschien interessant