Christophe

“Ik draag graag mijn steentje bij voor het milieu. Door te verwarmen met R33 is de CO2-uitstoot gedaald met 30 procent.”

Christophe Dehaene is vastbesloten om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarom nam hij deel aan een project met de nieuwe koolstofarme brandstof R33. Die mix van 67% gewone stookolie en 33% hernieuwbare brandstof stoot 30% minder CO2 uit dan traditionele stookolie. En je kan ze gewoon meteen gebruiken, zonder je opslagtank of verwarmingsketel aan te passen.

Lager verbruik door condensatieketel

Christophe woont in het landelijke Kemmel en daar heeft niet elk huis de mogelijkheid om aan te sluiten op het aardgasnet. Daarom koos hij bewust voor centrale verwarming op vloeibare brandstof. In 2021 liet hij nog een nieuwe condensatieketel plaatsen.

“Onze vorige ketel was al 20 jaar oud en na een meting bleek dat die een laag rendement haalde. Ook de uitstoot was niet meer optimaal … Dus was het hoog tijd voor een nieuw exemplaar”, vertelt Christophe. “We kozen voor het recentste model, met een uitstekend rendement en een zeer lage CO2-emissie.”

Christophe’s  ervaring met koolstofarme vloeibare brandstof

Christophe wil niet alleen zuiniger, maar ook milieubewuster verwarmen. Een moderne condensatieketel is al een goede eerste stap, en de koolstofarme brandstof R33 maakt het plaatje compleet. “Het zijn rare tijden voor onze planeet. Dus als ik kan helpen door milieuvriendelijker te verwarmen, dan ga ik dat zeker doen. Onze nieuwe ketel stoot 30% minder CO2 uit, omdat we minder verbruiken. En de brandstof R33 zorgt voor een extra vermindering van 30%.”

En het verhaal wordt nog leuker: Christophe hoefde geen bijkomende investeringen te doen. “Onze ketel had helemaal geen technische aanpassingen nodig. De technicus deed een meting en die bevestigde dat onze verwarming gewoon perfect werkt zoals ze is.”

De brandstof van de toekomst?

Frank Heite, CEO van Heite Petroleum, merkt dat er heel wat mazoutgebruikers zijn die net als Christophe kritisch naar hun verwarming kijken:

“Veel mensen die stoken op mazout, willen niet per se overschakelen op een andere verwarmingsinstallatie. Tegelijk vinden ze ecologisch verwarmen toch heel belangrijk. Daarom is het belangrijk dat de sector blijft zoeken naar nieuwe oplossingen – zoals de koolstofarme vloeibare brandstoffen en condenserende ketels. Ook door woningen beter te isoleren, kunnen we ons steentje

In4fuels informeert je

Zit je zelf nog met vragen over koolstofarme vloeibare brandstoffen?