Laat je inspireren door in4fuels: getuigenissen uit de praktijk

Overstappen op koolstofarme vloeibare brandstoffen? Je woning of stookolie-installatie optimaliseren voor een lager verbruik en minder CO2? Deze mazoutgebruikers gingen je voor.

Getuigenissen rond koolstofarme vloeibare brandstoffen

“Het comfort is net hetzelfde, terwijl onze verwarmingsinstallatie nu veel minder CO2 uitstoot. Dat voordeel voor het milieu is bijzonder belangrijk voor mij.”

“Ik draag graag mijn steentje bij voor het milieu. Door te verwarmen met R33 is de CO2-uitstoot gedaald met 30 procent.”

“Mijn verbruik is gelijk gebleven nu ik voor 20% op HVO verwarm. En daarvoor moesten we onze lagetemperatuurketel uit 1996 niet eens aanpassen.”

“Voor mij is het duidelijk: B20 (20% FAME en 80% stookolie) is een ‘drop-in’-product. We kunnen het zonder problemen gebruiken in onze bestaande verwarmingsketel.”

Getuigenissen rond keteloptimalisatie

Bij sommige van mijn klanten daalde het verbruik met 50% nadat ze hun ketel hadden vervangen.

Hier is het dak op het zuidwesten gericht (53,5°), met een gunstige helling (45°). Bovendien staan er in de onmiddellijke omgeving geen andere gebouwen of bomen die voor schaduw kunnen zorgen. Thermische zonnepanelen plaatsen was dus perfect mogelijk.

De woning is niet aangesloten op het aardgasnet. Daarom kwamen er twee opties in beeld: stookolie en een warmtepomp. Uiteindelijk koos de eigenaar voor een combinatie van beide.

Als de klant dat wenst, is het perfect mogelijk om in de toekomst de energiebronnen te kiezen in functie van de kosten. Het systeem is heel flexibel

Getuigenissen rond tankrenovatie

"De meeste eigenaars die hun ondergrondse tank preventief vervangen kiezen voor een bovengrondse tank. Hier was dat anders."

80% van onze klanten kiest voor een bovengrondse tank. Die kan je perfect in de tuin of tegen een gevelmuur plaatsen.