Het jaarlijkse onderhoud van je stookolieketel is wettelijk verplicht, zowel in Vlaanderen en Wallonië als in Brussel. Maar het heeft ook voor jou als consument tal van voordelen. Hier kom je te weten wat ze precies inhouden, en hoe wij jou kunnen helpen om die jaarlijkse check-up nooit meer uit het oog te verliezen.

De voordelen van het onderhoud van je stookolieketel

Het jaarlijkse onderhoud van je stookolieketel is een investering die ervoor zorgt dat je installatie langer meegaat. De kans op defecten is veel kleiner, zodat je elke winter gezellig warm doorkomt en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een goede afstelling verlaagt bovendien je energieverbruik, en dat voel je onmiddellijk aan je bankrekening. Dankzij een regelmatig onderhoud haalt de ketel een optimaal rendement, waardoor hij minder CO2 uitstoot. Daarmee draag je dan weer bij tot een beter milieu.

Jaarlijks onderhoud door een erkend technicus

Het is niet alleen verplicht om je stookolieketel jaarlijks te laten nakijken, dit nazicht moet ook nog eens door een erkend technicus gebeuren. Geen idee hoe je met zo’n expert in contact moet komen? Dankzij onze handige adressengids vind je altijd een technicus bij jou in de buurt.

Nooit een onderhoud vergeten dankzij Mazout Alerts

Durf jij het onderhoud van je mazoutketel weleens over het hoofd zien? Daarvoor hoef je helemaal geen verstrooide professor te zijn; het kan de besten overkomen. Daarom maken we het je graag makkelijk en zorgen we ervoor dat je tijdig wordt verwittigd wanneer een onderhoudsbeurt nodig is. Onze Mazout Alerts-herinneringen zijn helemaal gratis. Al wat je moet doen, is deze informatie online invullen naargelang je wens:

  • datum laatste onderhoud installatie
  • datum laatste controle mazouttank
  • contactgegevens installateur

De reminders kunnen we je per sms en/of e-mail bezorgen. Graag ook voor het bijvullen van je tank een herinnering? Dan kun je kiezen voor de handige formule “Onderhoud&Controle en Bestel Alert”.

Deze berichten zijn misschien interessant