Moet je stilaan een mazoutlevering beginnen plannen? Stel die afspraak niet eindeloos uit. Als je wacht tot het laatste restje stookolie is opgebruikt, riskeer je namelijk om plots zonder verwarming of sanitair warm water te vallen. Bovendien heb je dan minder ruimte om in te spelen op de stijgende of dalende stookolieprijzen. Maar waar vind je eigenlijk een goede mazoutleverancier? Dat ontdek je hier.

Verwarmen op mazout: vrijheid boven

Wie verwarmt op mazout, houdt z’n financiële opties open. Als stookoliegebruiker heb je bijvoorbeeld heel wat vrijheden op het vlak van betaling, want je kunt bij verschillende mazoutverdelers kiezen of je gespreid betaalt of alles in één keer neertelt. Maar ook wat je stookolieleverancier betreft, heb je de keuze: bij elke levering kun je een andere mazoutverdeler onder de arm nemen. Omdat je geen contract aangaat (behalve dan bij een gespreide betaling), haal je jezelf geen administratieve rompslomp op de hals én kun je naar hartenlust het marktaanbod en de actuele prijzen vergelijken. Da’s praktisch, om zo voordelig mogelijk je mazout te bestellen.

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan een vaste leverancier. Je bouwt een vertrouwensband op, waardoor de stookolieverdeler jouw situatie goed kent. Hij weet bijvoorbeeld waar de tank staat en hoe hij die makkelijk kan bereiken.

Vind jouw mazoutleverancier via onze adressengids

Klaar om je tank te laten vullen? In onze handige adressengids bundelen we heel wat betrouwbare stookolieleveranciers. Je kunt filteren op bedrijfsnaam, postcode of gemeente en afstand. Zo vind je makkelijk een mazoutleverancier in jouw buurt: van Limburg en Antwerpen over Vlaams-Brabant tot de kust.

Een stookolieleverancier kiezen: waarop letten?

Het is niet altijd makkelijk om doelgericht door het mazoutaanbod te navigeren. Je wil natuurlijk een stookolieleverancier vinden die een goede service biedt, met kwaliteitsvolle maar niet te dure mazout. Waarop moet je letten bij je keuze voor een nieuwe mazoutleverancier?

  • Vraag naar de kwaliteit van de mazout en waar de brandstof vandaan komt. Bijzonder goedkope stookolie is niet voordelig als de kwaliteit te wensen overlaat. De mazout zal sneller branden en misschien zelfs je installatie beschadigen.
  • Welke service belooft de leverancier? Ga bijvoorbeeld na of de verdeler ook spoedleveringen doet — in het geval dat je de restinhoud van je tank verkeerd inschat.
  • Luister naar mond-tot-mondreclame over een mazoutleverancier uit je buurt. Zo ontdek je nuttige dingen over de dienstverlening (zowel negatief als positief).

Niet alleen mazoutverdelers, maar ook MazoutExperts

Je kunt onze adressengids niet alleen gebruiken om mazout te bestellen, maar ook om een verwarmingstechnicus op te zoeken voor een plaatsing, advies, herstellingen of een onderhoudsbeurt. De betrouwbare technici krijgen bij ons het label ‘MazoutExpert’. Dat is jouw kwaliteitsgarantie voor een hoogstaande dienstverlening en vakbekwaamheid.

Een MazoutExpert is een professional die de evolutie van de technieken van opslag of verwarming en de bijbehorende wetgeving op de voet volgt en probleemloos in de praktijk weet om te zetten. Bovendien biedt zo’n expert duidelijke prijsinformatie, en objectief en evenwichtig advies over verwarmen met mazout. MazoutExperts moeten opleidingen en bijscholingen volgen en worden regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke partij.

Deze berichten zijn misschien interessant